Тиждень толерантності
Тиждень толерантності

З 13.11.17 по 17.11.17 у ДНЗ 8 "Дзвіночок" був проведений "Тиждень толерантності" з метою відзначення Дня толерантності (16 листопада), сприяння інформованості всіх учасників навчально-виховного процесу про зміст європейської цінності-толерантності, удосконалення рівня розуміння терміну "толерантності", формування навичок безоціночного спілкування.

У рамках тижня практичний психолог Пелех Н.В. провела заходи спрямовані на реалізацію принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди та дотримання своїх переконань і визнання права за іншими.

Тиждень розпочався з акції "Толерантність - це", де всі бажаючі мали змогу розкрити поняття толерантності, зазначити принципи та риси толерантної особистості. У результаті бліц-опитування "Чи живе толерантність у дитсадку" були отримані такі результати. З 52 опитаних ,30- сказало, що живе, 18- зауважило, що не скрізь, 4-не живе. Для дітей 4-го року життя було проведене заняття "Все починається з добринок ласкавинок", під час якого психолог вчила дітей бути доброзичливими, ввічливими, розвивала дбайливе , турботливе ставлення до інших, формувала почуття добра, позитивну самооцінку.

У групах 5-го року життя:"Дружба, мої друзі", діти мали змогу побачити, які цікаві діти-однолітки їх оточують, вчилися аналізувати свої вчинки, намагалися співпрацювати разом.

Для дітей 6-го року життя "Здружи героїв казки" психолог виховувала почуття доброти, взаємодопомоги.

Для вихователів був проведений тренінг "Розуміємо один одного", метою якого було знайти конструктивні способи злагодження конфліктних ситуацій, вправляння в умінні керувавати своїми емоціями. У ході тренінгу було проведене анкетування "Чи толерантні ви?" з 22 педагогів, 12 показали високий рівень сформованості рис толерантної особистості, 10-середній рівень.

Для батьків були підготовлені буклети"Дитячі конфлікти"," Як виховати толерантність? " та проведений круглий стіл: " Толерантність і сучасне суспільство дітей та дорослих". Батьки і діти 6-го року життя взяли активну участь у виставці малюнків "Толерантність - це ми",5-го року життя група" Яблунька"- "Толерантні казкові герої". Виконуючи малюнки разом з дітьми батьки більш глибоко зрозуміли поняття толерантності, мали змогу співпрацювати разом за принципом взаємодопомоги, довіри, доброти. В кінці тижня були підведені підсумки конкурсу між групами на "Найкращий рецепт толерантності", усі учасники були нагороджені грамотами в різних номінаціях. Проведені заходи дали можливість усім учасникам навчально-виховного процесу ще раз переконатися, що у світі діють закони терпимості, співпереживання, любові та добра,а толерантність врятує світ..