Тиждень психології
Тиждень психології

З 23.04.18 по 27.04.18 у ДНЗ 8 був проведений "Тиждень психології" з метою підвищення психологічної культури всіх учасників навчально-виховного процесу, формування позитивного, доброго ставлення до себе, до інших, до світу.

У рамках тижня практичний психолог Пелех Н. В. провела такі заходи : для дітей 5-го року життя було проведене заняття "Карнавал масок" - під час якого психолог закріплювала вміння дітей порівнювати емоції на картинці з відповідною піктограмою, розвивала активний словник емоційних станів, створювала доброзичливу атмосферу в групі ; у групах дітей 6-го року життя на занятті "Віночок настрою" діти мали змогу виразити свій емоційний стан через самостійно створений власний задум.

З педагогами був проведений практикум "Казка у роботі з дітьми". Вихователі складали казки за опорними предметами, створювали казку на новий лад, використовуючи атрибути різних казок, розвивали вміння самоаналізу та саморозкриття у вправі "Пригадай казку".

Для практичних психологів було проведене заняття "Розвиток креативності та творчих здібностей". Створити позитивний клімат у групі, активізувати творчі здібності та артистизм учасників, розвивати уяву, фантазію, творче мислення, створити власну картину, використовуючи метод "Ниткографії" вдалось реалізувати в таких вправах: "Запрошення до чаю", "Креативне коло", "Пантоміма", "Моя картина". Для вихователів та батьків були підготовлені буклети з корисними порадами та рекомендаціями: "Зрозуміти дитину", "Психологічна готовність дітей до школи", "Як розвивати здібності дитини ", "Як спілкуватися з обдарованою дитиною".