Кольоровий тиждень в ДНЗ
Кольоровий тиждень в ДНЗ

Ось і настали осінні канікули в школах, а в ДНЗ №8 під час канікулярного тижня з 31.10 по 4.11.16 р. проведений «Кольоровий тиждень». До тематичного тижня залучені всі діти дитячого садка.

З метою: впровадити в практику роботи з дітьми елементи кольоротерапії, як методику покращення здоров’я за допомогою кольорів; використати педагогічні можливості кольору для розвитку пізнавальних здібностей дітей, мовлення, мислення, пам’яті, уваги, ейдетичних здібностей, креативності; розвивати естетичний смак, творчий потенціал дітей, збагачувати позитивний емоційний досвід.

Кожен день тижня відповідав певному кольору: понеділок - зелений день, вівторок - червоний день, середа - жовтий день, четвер - синій день, в п'ятницю різнокольоровий день для закріплення вивченого матеріалу та розвитку вміння бачити красу кольорів у природі.

Практичний психолог Пелех Н.В. провела заняття з дітьми раннього віку для покрашення адаптаційного періоду. З дітьми 5 року життя в групах «Теремок», «Яблунька» проведена психоемоційна гра «Настрій на долоньках». З батьками проведено бесіди на тему: «Малюємо свій страх», «Колір та настрій»; з вихователями: «Кольорові слова», «В ігри граємо - кольори вивчаємо»; а працівники ДНЗ мали змогу пройти «Кольоровий тест» М. Люшера для визначення психічного стану, стресостійкості та прогнозу працездатності.

Закінчився «Кольоровий тиждень» спортивно - музичним святом на тему : «Кольори веселки» проведений з дітьми 6 року життя, музичним керівником Ющенко І.Ю. та інструктором з фізичної культури Піпою Ю.В..