Тематичний тиждень рідної мови
Тематичний тиждень рідної мови

Згідно річного плану на 2017 -2018 н.р. в ДНЗ №8 «Дзвіночок» з 06.11.2017 по 10.11.2017 проведений тематичний тиждень рідної мови.

У рамках даного тижня прийняли участь 150 дітей. Кожен день тематичного тижня мав певне спрямування: понеділок – день українського фольклору, вівторок – авторські та народні казки, середа – день поезії , четвер - українські письменники дітям, п’ятниця – поезія Роменщини та Сумщини.

З дітьми проведені заняття: «У бабусі в гостях», «Бабусині колисанки», «Легенди нашого народу», «Наша мова солов'їна», «У гості до чарівної книги»,«Подорож у казку», «Казкова мандрівка», «Авторські казки», «Н. Забіла дітям», «Чарівний ліс», «Чорні руки», «Рідна мова! Як її не знати, як же не любити нам її….».

У роботі з дітьми використали різні форми роботи: бесіди, екскурсії до бібліотеки, картинної галереї «Природа рідного краю», літературну вікторину «На галявині казок» (з дітьми 5 р.ж.), перегляд мультимедійної презентації «Київ - серце України» (з дітьми 6 р.ж.) , фізкультурну розвагу «Котигорошко» (з дітьми 5 р.ж.), ігри -драматизації за змістом творів Н. Забіли (всі вікові групи).

Підсумком тематичного тижня було свято «Моя барвиста українська мова» з дітьми 6 р.ж.